top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBeer Deurvorst

Vruchtbare aarde

Sinds ik docent ben vind ik het elke keer weer spannend: weerklinkt mijn lied? Is waar ik mee bezig ben een groter veld dan ik alleen?

De laatste tijd heb ik steeds vaker dat gevoel. Alsof alles om mij heen steeds meer samenvalt met wie ik werkelijk ben. De dans op de vloer van jou zou ook mijn dans kunnen zijn. Jouw zweet ook mijn zweet. Jouw verdriet weerklinkt in mij. Jouw stilte raakt mijn stilte en valt zo samen met dat wat groter is. Wij zijn een veelhoekige diamant.

Soms na een les knijp ik mijzelf in mijn arm: Is dit echt? Kan het echt zo mooi en vervullend zijn?

Eigenlijk is het magie . Gooi de muziek in de blender , dansers erbij, de juiste woorden op het goede moment en daar ontstaat het!

En tegelijk, als het voor mij klopt geldt dat niet voor iedereen. Ontbrak voor iemand de stilte of was de muziek niet goed. En ook daar kan ik steeds meer ruimte aan geven.

Want in die veelhoekige diamant bestaat alles


En dan nu die vruchtbare aarde. Want we zijn in het begin van de lente.

Ik zie knoppen in de bomen. Ik voel mijn voeten in de aarde en mijn hoofd in de wolken.

De tijd is rijp voor een wekelijkse les.

Ik ga het gewoon doen. Wie komt komt!

De korte les is werkelijk bedoeld als een onderhoudsbeurt.

Alles weer even smeren en bewegen.

Weer het contact met jezelf aangaan. Iets wat we zo snel kwijt zijn, ook nu weer in tijden van coronavirus en klimaatzorgen.

De les duurt een uur en een kwartier. We dansen onszelf recht de wave in.

De woorden van mij zijn er om je te herinneren waarvoor je ook alweer kwam, zoals laatst iemand zo mooi schreef : go dance and free your soul!


Per 2 april elke donderdagavond 20.00-21.15

Speeltuingebouw Wittenburg

Fortuinstraat 4

Amsterdam.

Welkom!


En verder altijd welkom op elke eerste zondagochtend van de maand in Solid Ground Movement studio en de tweede vrijdagavond van de maand in de Yogapoort in Zaandam.


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nog even geduld...

Ja! We mogen weer , liever vandaag dan morgen. Omdat ik het vreselijk druk heb gehad in mijn andere werk geef ik toch morgen nog geen les. Ik heb even een adempauze nodig. Maar zondag 6 februari ben j

Comments


bottom of page