top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBeer Deurvorst

Movement meditation

Lieve danser,


Zo langzamerhand lijkt het leven weer een vorm aan te nemen die we kennen uit vroegere tijden toen niemand nog van Covid 19 had gehoord. Maar het wordt natuurlijk nooit meer hetzelfde.

Alles wat er gebeurt trekt nou eenmaal haar sporen in ons en de wereld.

Dat wat leven is, een constante verandering, een beweging van wave na wave na wave is elke keer weer een uitnodiging, tenminste voor mijzelf. De uitnodiging om mezelf waar te nemen, misschien zijn er patronen, misschien juist een verandering.

En in hoeverre kan ik me overgeven aan verandering, aan de creatieve stroom van chaos?

Dat kan ik alleen als ik de dans gebruik als een "movement mediation." Ik focus me op mijn bodyparts, elke keer weer: voeten, handen, hoofd (ja, dat hoofd!), ruggengraat, hart, knieën, schouderbladen. Die vertellen mij of ik oprecht nieuwsgierig naar ze ben of zielloos beweeg, met mijn aandacht elders.

En daarom houdt ik zo van de 5ritmes, omdat het ook een meditatietechniek is.

De 5 ritmes hebben mij de gereedschappen gegeven om elke keer weer terug te keren in mijn meditatie in het een zijn, of het samenvallen met mijn ziel. Dan is het gedanst worden,

een staat dieper, voller en beter dan welke pil, drank of drugs dan ook.

Ook in mijn leven is het druk en vol en vergeet ik vaak waar ik mijzelf weer kan vinden.

Maar tegelijkertijd merk ik dat mijn lichaam een geheugen heeft en zich steeds sneller weer vind in de dans. Ik hoef niet meer uren bodyparts te dansen, want mijn lichaam weet, en mijn hoofd weet dat ook.

Eigenlijk is het lesgeven zelf voor mij ook een uitnodiging om mezelf weer te vinden, nieuwsgierig te zijn, en ook te zijn met wat er zich voordoet.

Tegelijk vind ik lesgeven nog altijd eng maar ook vervullend. Ik ben benieuwd of ook daarin ik steeds meer durf te vertrouwen op wat mijn lichaam weet en wat mijn intuïtie me vertelt.

Ondanks dat mijn leven druk is geef ik nu om de 2 weken les.

Dan maar eens geen perfecte afspeellijst of een helemaal ingetuned thema. Of misschien wel een keer de avond ervoor 3 glazen wijn gedronken of vreselijk moe.

Ik ben benieuwd wat me dat gaat brengen en wat het jou gaat brengen!

Ik hoop je weer te zien op de dansvloer.

Je bent in elk geval heel erg welkom.


Maar ook in mijn les zijn er wat veranderingen.

- Voor de komende weken kan ik zelf pas om 10.45 de zaal in dus start de muziek om 10.55.

- Tot eind maart nog les van 11.00-13.00, daarna verhuizen we waarschijnlijk naar de middag van 14.00- 16.00. Dit omdat de zaal 's ochtends niet meer toegankelijk is.

Hierover volgt nog meer info.


Ik hoop dat je weer de weg naar mijn lessen weet te vinden na deze roerige en onvoorspelbare tijden met, als logisch gevolg, soms wel en soms geen les.


Ik verheug me op de lessen!


Een hartelijke groet,

Beer

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nog even geduld...

Ja! We mogen weer , liever vandaag dan morgen. Omdat ik het vreselijk druk heb gehad in mijn andere werk geef ik toch morgen nog geen les. Ik heb even een adempauze nodig. Maar zondag 6 februari ben j

JA!

Comments


bottom of page