top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBeer Deurvorst

JA!

Lieve danser,
Deze nieuwsbrief kan ik niet anders beginnen dan met mijn zingende hart.

De laatste tijd hoor ik mijn lied luider dan ooit.

Ik wordt s'ochtends wakker en voel: Ja, wat fijn om in leven te zijn!

Het maakt dat ik me meer bewust ben van de details. Zoals op mijn hardlooprondje, dat ik me verwonder over de vele schakeringen in de natuur. Maar ook van die korte momenten dat ik me licht en blij voel. Ik ben immens dankbaar voor mijn lijf wat het gewoon verschrikkelijk goed doet. Wat zou ik zijn zonder dat lijf en alle beweging die het me brengt,al het leven wat het in zich heeft en ja, dat grote hart.


Wat een jaar dat het was!

Afgezien van het grillige pad van de Corona-crisis die mij natuurlijk ook raakte, op vele manieren, zoals iedereen.

Maar ook mijn moeder die overleed, al was het niet onverwacht, het bracht bij mij een aardverschuiving teweeg. Zo verliet ik mijn partner en de vader van mijn kinderen.

En ook dat brengt weer een aardverschuiving teweeg. Rouw maar ook ruimte.

Een van de dingen die ik merk is dat veel thema's die blijkbaar bijna 25 jaar in de vrieskast hebben gestaan zich weer bij mij aandienen en om aandacht vragen.

Veel om te dansen en te tekenen dus.


Een van de dingen die mij vaak geluk brengt is mijn werk op basisscholen.

De kinderen spiegelen voor mij wat er gebeurd als er geen ruimte is voor al die emoties die we liever niet willen zien of waar gewoon geen aandacht voor is. Hoe mooi is het dat soms de moeilijkste kinderen volledig los gaan als ze groot en wild mogen krassen op muziek.

Eerst kunnen ze het bijna niet geloven dat het mag en zie ik de verbijstering in hun ogen als ik zeg" maak het groot" en daar gaan ze dan. Niks meer te merken van een moeilijk kind die 20 minuten.


En zo is het ook voor mij.

Kan ik het allemaal in het licht brengen? Voor mij is dat tekenen en dansen .En dat is voor mij mijn nieuwsgierigheid zijn werk laten doen.

Dat is het ook wat ik graag in mijn lessen te berde breng. We herbergen zoveel meer dan dat wat we denken te zijn.

Mij geeft dat een vreemd soort rotsvast vertrouwen en ook lichtheid, al is het misschien vreemd in deze tijden.


Voor nu geen les, maar echt dat komt weer!

En wat zullen we weer dansen.

Voor nu wens ik je alle goeds.Ik hoop dat wat je nodig hebt jou weet te vinden.


En kijk eens hoe mooi !Met dank aan al die authentieke, enthousiaste Amsterdamse kinderen.Liefs,

Beer

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nog even geduld...

Ja! We mogen weer , liever vandaag dan morgen. Omdat ik het vreselijk druk heb gehad in mijn andere werk geef ik toch morgen nog geen les. Ik heb even een adempauze nodig. Maar zondag 6 februari ben j

Comments


bottom of page