top of page

5 ritmes en beer

Hoe langer ik leef, hoe meer ik voel dat leven beweging is:

mijn hartslag, mijn ademhaling, mijn bloedstroom.

En dat kiezen voor het leven het kiezen voor beweging is. Het op zoek gaan naar daar waar de energie gestold is.

Mijn nieuwsgierigheid te volgen. Mijn angst om te leven toestaan er te zijn. Mijn boosheid de vrijheid geven ruimte in te nemen. Tranen en zweet, het spoor naar mijn verhaal op de dansvloer. En dat alles om een grote dankbaarheid te voelen naar dat ik er mag zijn. Dit leven mag leven.

5ritmes docent zijn betekent voor mij: de omstandigheden creëren dat mensen hun eigen dans kunnen ontdekken. Hún hartslag, hún  ademhaling, hún bloedstroom.

Dit is wat ons verbindt.

Die verbinding  voel ik meer en meer nu ik zelf les geef.

Laten we dansen.

 

Het uitdrukking geven aan mezelf in beelden is voor mij altijd een constante geweest in mijn leven.Er vind ook steeds meer een kruisbestuiving plaats van kunst en de 5ritmes. Ze voeden elkaar.Ik geef ook les in het basisonderwijs en gebruik dat als motor om kinderen hun nieuwsgierigheid te laten volgen.

Tevens ben ik moeder van een zoon en een dochter.

Van mijn zoon is er maar een, met al zijn bijzondere uitdagingen, maar ik voel het als een voorrecht om zijn wijsheid en grote hart van dichtbij mee te maken.

De moeder zijn van een fantastische dochter is een groot een feest voor mij.

 

Ik vind het leven meestal een zoektocht, maar de 5 ritmes helpen me altijd weer de volheid van het leven te voelen.En daar ben ik dankbaar voor.

bottom of page