top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBeer Deurvorst

En toen?


Lieve lezer en danser,


Gisteren was ik in een doodstille Jumbo en daar kwam zomaar Stevie Wonder met" don't you worry 'bout a thing" voorbij en oh wat wou ik daar op dat moment graag het lied volgen met mijn lichaam. Maar dat doe je natuurlijk niet in een supermarkt, behalve als het voor reclame is.

Zo langzamerhand merk ik wat het met me doet, het terugdeinzen als ik een ander mens tegenkom, het mezelf terugroepen als ik iets wil wat niet kan en mag, het oordelen over anderen als ze iets doen wat niet kan of mag.Het maakt me moe.


Ik gaf de afgelopen maanden nog paar keer les in Zaandam en ervoer dan elke keer weer hoe bevrijdend de dans kan zijn. Even niet terugschrikken maar de ruimte om je heen voelen en je lijf haar natuurlijke vrijheid teruggeven. Weliswaar in een klein groepje en op afstand, maar toch de verbinding met jezelf en de ander voelen.

Ik voel een enorme gulzigheid naar dat alles wat we ooit zo vanzelfsprekend vonden.

En ik hoop ook dat we dit jaar nog weer met zijn allen op de dansvloer kunnen zijn en dan elke keer weer de opluchting mogen voelen: Ik mag nabij zijn. Ik mag voluit dansen en ademen en zweten zonder bang te hoeven zijn. Zonder asociaal te zijn.

Voor nu is het zaak de kracht uit onszelf te halen.Ik ben steeds meer aan het ontdekken dat mijn kracht voelen niet in mijn harde werken zit, maar in het naar mezelf luisteren en mijn behoeftes volgen. Ook nu is dat niet zo makkelijk nu we met zijn allen op een kluitje zitten en de vraag er steeds is: moet ik nog iets doen voor de ander?

Het zit hem toch in de kleine momenten wat mij betreft: Elke avond voor ik ga slapen doe ik op het toilet een oefening in dankbaarheid. Regelmatig praktiseer ik Tonglen, de ademoefening waarbij je verdriet en pijn inademt en ruimhartigheid en verlichting uit. Als je dit regelmatig doet herprogameer je je brein om op een andere manier met " ongewenste" gevoelens om te gaan.

En zo loop ik ook hard en zet elke dag extra lekkere thee.


Afgelopen zondag kreeg ik te horen dat de Yogapoort in Zaandam er per direct mee gestopt is,dit vanwege de coronacrisis. Ik vind het vreselijk jammer. Het was een fijne plek en ik betaalde er niet al teveel huur. Dus zoek ik nu een andere lokatie. Heb jij een goede tip? Heel graag!

De Tolhuistuin blijft voorlopig gesloten omdat het een horeca lokatie is.

We hopen er maar het beste van!


Ik hoop dat de volgende keer als ik wat laat horen dat met fijn nieuws is.

Zorg goed voor jezelf!


Hartelijke groet,

Beer


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nog even geduld...

Ja! We mogen weer , liever vandaag dan morgen. Omdat ik het vreselijk druk heb gehad in mijn andere werk geef ik toch morgen nog geen les. Ik heb even een adempauze nodig. Maar zondag 6 februari ben j

Comments


bottom of page